A Motor Show visszatér!

Fontos, és sokak által nagyon várt bejelentést tehetünk. 2019-ben ismét megrendezésre kerül a Motor Show.

Az 1996-ban alapított Magyar Motorépítő Bajnokság, a Motor Show, idén új helyszínt, plusz, programokat, lendületet, különlegességeket kapott. A helyszín méltó az eddigiekhez, hiszen akár a Budapest Kongresszusi Központ, a Millenáris, vagy a Hungexpo után fontos a magas színvonal.

Így tehát május 4-5., Motor Show Budapest: a Tüske Csarnokban!

A Motor Show a Motorépítő Világbajnokság hivatalos állomása, és egyben a V4 Customs, a Visegrádi Országok közös bajnokságának alapítója. A szakmai zsűri által kiválasztott győztesek meghívást nyernek a Motorépítő Világbajnokságra.

A Tüske Csarnok májusban átfogó tavaszi motorkiállításként várja az informálódni, vásárolni, csodálkozni, vagy bulizni vágyókat. Az EMAT (Épített Motorok és Autók Találkozója) néven ismert verseny és kiállítás a kiállítói, és motoros igényeket figyelembe véve lép tovább erre a szintre.

A Motor Show Budapesten, a tavaszi motorkiállításon, többek között a következő eseményeket élvezheted:

– Budapesti Tavaszi Motorkiállítás és Vásár. Márkakereskedők, szolgáltatók, kiegészítő-, és ruházati termék árusok személyes találkozása a vásárlókkal és egymással.
– Magyar Motorépítő Bajnokság (a Motorépítő Világbajnokság hivatalos állomása)
– Magyar Hot Rod autó építő Bajnokság
– Miss Pin Up Hungary szépségverseny
– EMAT (Épített Motorok és Autók Találkozója)
– Koncertek

Kiállítás, verseny, vásár, és buli egyszerre? Igen, ez a Motor Show Budapest!

A helyszín emblematikus, impozáns méretű, különleges, és a belvárosból is pillanatok alatt megközelíthető.
Villamos-, busz-, de akár hajó is rendelkezésre áll – a motorosbarát parkoló, és az ingyenes autó parkolás egy kiállításnál pedig manapság már ritka. Nos, a Motor Show-nál nem.
A Tüske Csarnok címe – Magyar Tudósok körútja – pedig kicsit szimbolikus jelentőségű is a járműépítés iparművészei számára.

A szervező a Devils MC. Az autók és a Miss Pin Up Hungary részéről pedig a Rusty Rodders CC.
Referencia az igényes, tartalmas bulira: Újszilvás (1992-2008), Motor Show (1996-tól), Börze (1993-tól), Halloween Show (2012-től)

Nevezési, vagy egyéb kérdés esetén írj emailt az info@motorshowbudapest.hu email címre.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a hazai épített motorok, motorépítők magyar és nemzetközi ismertségét, valamint egyáltalán az építéssel kapcsolatos kultúrát segítsük. Erről szól rendezvényünk, a Devils Motor Show, az autókkal összevont nevén: Motor Show Budapest. 

A Motor Show Budapest-en a legkülönlegsebb, legérdekesebb épített motorok, és autók versenyeznek. A nemzetközi mezőnyben a nevezők között ott vannak Európa Bajnoki címmel, Világbajnoki dobogós eredményekkel, és számos nemzetközi díjjal büszkélkedő mesterek, és alkotásaik. A díjakat szakértő zsűri, illetve a közönség szavazatai adják. 

Amióta az emberiség tud magáról, azóta az alkotás folyamata is ott munkálkodik minden történelmi perc atomjai között. Legyűrhetetlen az ösztönünk az egyedi, sajátságos, kézzel készített dolgok iránt. Tombol bennünk az alkotásvágy. 

A robbanómotoros járművek létezése óta pedig már végeláthatatlan a formák és műszaki megoldások felsorolása.

Ez a két tényező olvad egybe, amikor a motorépítésről beszélünk. Vannak olyan emberek, akik megszállottjai a mérnöki alkotásoknak, akik lefekvéskor még extrém megoldások részleteivel altatják el magukat.

A motorépítés a művészet, a technikai tudás, és a szervezőképesség magas szintű egyvelege.

Nem csak egy iparművészeti alkotás, sokkal több annál. Trendi, de ugyanakkor hagyományokra épül. Extravagáns, de mégiscsak vannak keretei. Egyszerű, de ugyanakkor bonyolult, és ujjongva csodálható… 

Az EMAT a magyar motorépítés ünnepe. Olyan ünnep, aminek vannak előzményei. A hun Attila fegyverkovácsai, Kocs község mesterei, Kempelen Farkas, Déri, Bláthy, Cipernowszky, Galamb József, Méray, a Pannónia, vagy az Ikarus…

Ebbe a sorba igenis bele kell tenni a kor benzingőzzel fertőzött alkotóit. Sapka Művek, Görbe Sanyi, Gigamachine, Monster Customs, King Machine, Orkonyi Karcsi, Szakál (és sokan még) mind-mind erősítik, ismertebbé teszik a magyar alkotói szellemet – és maradandót alkotnak.

A rendezvény történelme:

1997-2006:

1997 tavaszán, a Petőfi Csarnokban rendeztük meg az első Magyar Motorépítő Bajnokságot, amelyet a verseny jellege mellett kiállításszerűen valósítottunk meg. 

A járművek bemutatója mellett természetesen egyéb programokkal is színesítettük a rendezvényt. Általában a jó időnek köszönhetően egyfajta tavaszi szezonnyitóként is értelmezve sokan érkeznek nem nevező, de épített járművekkel. 

Az első évtizedben a helyszínek: Petőfi Csarnok, Budapest Kongresszusi Központ. A mezőny minden esetben nemzetközi, és minimum 50, frissen elkészült építés versenyzett.

2007. 

Az épített motorok mellett a Hot-Rod autók is versenyre keltek a Rusty Rodders CC segítségével. Így a mezőny még több különlegességgel, ötlettel, érdekes emberrel lett gazdagabb. 

2008.

Nemzetközi tárgyalásaink után a Devils Motor Show a Motorépítő Európa Bajnokság hivatalos állomása és partnere lesz. A magyar motorépítők és a magyar bajnokság innentől százszázalékos módon bekapcsolódnak a nemzetközi vérkeringésbe.

A Show összdíjazása 2 millió Ft, melynek javát a Zodiac biztosítja.

A Devils MC megállapodást köt a Rusty Rodders CC-vel, és a jövőben Devils Motor Show helyett EMAT (Épített Motorok és Autók Találkozója) néven közösen rendez autó és motor show-t. Első közös szervezésben 30 autó, és 60 motor versenyezett a Népligeti Építők Sportcsarnokban. Európában az elsők között van együtt a két szekció bulija.

2009. 

A Devils MC egy budapesti megbeszélésen, a Symbol étteremben megalakítja a V4 custom-ot, a Visegrádi országok közös motorépítő bajnokságát. Résztvevők: az EMAT, a lengyel, a szlovák, és a cseh bajnokság szervezői. A rendezvényeken nemzetközi pontszámok szerezhetők, és továbbvihetők. 

A klub meghívást kap Yokohamába, a Yokohama Hot Rod Show-ra. Ketten utazunk ki, az egyhetes útra. Részt veszünk a zsűriben, összehaverkodunk, és egy napot együtt töltünk a ZZ Top gitárosával, Billy F Gibbonssal. Gibbons éppen az új custom autóját, a Mexican Blackbird-öt mutatja be Japánban.

2010.

Az EMAT új helyszíne a Millenáris. Fantasztikus környezetben, Airbrush festményárverés, Wild magazin címlaplány szépségverseny, nemzetközi mezőny, 70 motor és 25 autó versenye.

A Millenáris az impozáns, történelmi épületeivel és hatalmas parkjával méltó környezet biztosít a kiállítók, és a látogatók számára egyaránt.

A nagy érdeklődésre való tekintettel először lesz kétnapos a rendezvény

2011. 

A Motorépítő Világbajnokság Európába, Kölnbe teszi át az addigi sturgis-is székhelyét. A Magyar Bajnokság méretét, és az építések, valamint a budapesti rendezvény színvonalát elismerve az EMAT a Motorépítő Világbajnokság hivatalos állomásává válik.

2012.

Az EMAT új helyszíne a Budapest Motor Fesztivál. Az 50000 fős látogatói létszámmal kísért érdeklődésű eseményen az egyik fő rész az EMAT. Társesemények: Tattoo kiállítás, Veterán kiállítás, Ghimkana Show, AMTS.

2013.

Az EMAT a hot rod autókkal együtt a Budapest Motor Motorfesztivál fő eseményeként kerül megrendezésre a Hungexpo-n.

2014-2017.

A rendezvény egyre sikeresebb. A tetoválók környezetében stílszerű a kiállítás. Nagyszerű péntek esti kiállítói bulik zajlanak a klubházunkban, illetve szombaton a belvárosban, olyan helyeken, mint a volt Metro klub, a Kupplung bár, az Ötkert, vagy a Barbanegra. Határozottan érezhető, hogy nagylétszámú látogató ismeri meg a motorépítést. A nevező motorok létszáma először éri el a százat!

2018.

A Hungexpo a kiállítás előtt egy héttel lemondta a teljes Budapest Motor Fesztivált. Új, alkalmas helyszínt nem találtunk, így ez év kiállítás és verseny nélkül maradt.

2019.

Május 4-5., Tüske Csarnok: új időszámítás kezdődik…

Welcome back, Motor Show Budapest!